17 întrebări ale lui Dragnea către Guvernul Cioloș

Liderul social democrat vrea să afle condiţiile în care s-au realizat rectificările bugetare în 2016 şi să fie audiate persoanele implicate.

Adăugat: 10 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:10 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele PSD
trimite pe mail

Comisiile de buget-finanţe ale celor două Camere vor ancheta rectificările bugetare din august şi noiembrie 2016 făcute de Guvernul Dacian Cioloş.

Decizia a fost luată, astăzi, de conducerea legislativului.

Plenul comun pentru constituirea comisiei va avea loc cel mai probabil săptămâna viitoare.

Înfiinţarea comisiei a fost susţinută de partidele din arcul guvernamental, iar opoziţia a votat împotrivă.

Membrii Cabinetului Cioloş trebuie să răspundă la 17 întrebări formulate de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Liderul social democrat vrea să afle condiţiile în care s-au realizat rectificările bugetare în 2016 şi să fie audiate persoanele implicate.

"Care este modul în care s-au constituit veniturile potenţiale pentru a se putea efectua o rectificare pozitivă, care sunt instituţiile statului care au făcut previziuni asupra acestor venituri şi care a fost nivelul propus al veniturilor de către fiecare instituţie în parte", a spus Marcel Ciolacu, secretarul Camerei Deputaţilor.

Opoziţia crede că PSD face un joc de imagine care va decredibiliza parlamentul.

"Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pune la cale o răzbunare politică pe guvernul precedent, convocând plenul parlamentului pentru aprobarea unei comisii de anchetă în legătură cu fapte care pot fi foarte uşor lămurite printr-o simplă întrebare în ministerele economice: finanţe, economie", a spus Predoiu.

După constituirea comisiei comune de anchetă, senatorii şi deputaţii au la dispoziţie zece zile pentru prezentarea raportului.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza