13 august ar putea fi declarată zi de doliu naţional

Ziua în care va fi înmormântată Regina Ana ar putea fi declarată zi de doliu naţional pe teritoriul României.

Adăugat: 3 August 2016
Ultima actualizare:3 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul discută în şedinţa de astăzi un proiect de hotărâre pentru a declara ziua de 13 august, atunci când va fi înmormântată Regina Ana, zi de doliu naţional pe teritoriul României.

Casa Regală a anunţat că trupul neînsufleţit al reginei va fi adus în ţară marţea viitoare, urmând ca înmormântarea să aibă loc pe 13 august în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş.

Până atunci, toţi ce ce vor să îi aducă un ultim omagiu o pot face în cărţi de condoleanţe deschise la Palatul Regal şi Elisabeta din Bucureşti şi la Castelul Peleş din Sinaia. Sicriul Reginei Ana va pleca de la Bucureşti pe 13 august la ora 11:30 şi va merge cu viteză redusă pe traseul Piaţa Palatului Regal, Bulevardul Magheru, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle, Arcul de Triumf.

De acolo va merge spre Curtea de Argeş, pe ruta Mogoşoaia, Buftea, Titu, Găeşti, Topoloveni, Piteşti, Curtea de Argeş. Cortegiul funerar nu se va opri de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localităţi.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
3 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza