10 proiecte de infrastructură primesc fonduri europene

800 de milioane de euro vor fi alocare unor proiecte mari de infrastructură, printre care construcţia autostrăzii Lugoj - Deva, şi reabilitarea liniei de cale ferată Braşov - Simeria.

Adăugat: 29 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:29 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Zece mari proiecte de infrastructură vor primi, în perioada următoare, aproximativ 800 de milioane de euro din fonduri europene.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a precizat că investiţiile au în vedere lucrări de infrastructură începute între 2007 şi 2013, care vor putea fi finalizate în actuala perioadă de programare.

Cele 10 proiecte sunt în transporturi, managementul deşeurilor, infrastructura de apă potabilă şi pentru prevenirea dezastrelor naturale.

Printre acestea, se numără construcţia autostrăzii Lugoj - Deva, pe secţiunea Dumbrava - Deva, şi reabilitarea liniei de cale ferată Braşov - Simeria, care face parte din coridorul 4 pan-european.

Vor fi, de asemenea, continuate şase proiecte de dezvoltare a sistemului de management integrat al deşeurilor din judeţele Suceava, Dolj, Bihor şi Cluj.


 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza