10% dintre medicii de familie au semnat noul contract-cadru

Preşedintele CNAS, Lucian Duţă, a lansat, vineri, acuzaţii dure către medici de familie, reluând tema fraudei în mecanismul de prescriere şi decontare a medicamentelor.

Adăugat: 3 Iunie 2011
Ultima actualizare:3 Iunie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate face apel la medicii de familie să semneze contractul-cadru.


El a precizat că, în majoritatea judeţelor, 10% dintre medicii de familie au semnat.


Lucian Duţă a acuzat conducerea medicilor de familie că împiedică doctorii din judeţul Dolj să semneze contractul-cadru.


Preşedintele CNAS susţine că, în Dolj, din 411 medici de familie, doar 50 dintre ei au semnat noul contract.


Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, spune că toate eforturile făcute pentru micşorarea fraudei nu au avut rezultate şi exemplifică.  


"La un control de rutină pe care l-am efectuat am găsit 2.000 de reţete scrise la pacienţi care erau decedaţi, unii dintre ei chiar şi de trei ani. Pentru unele dintre cazuri am anunţat Parchetul pentru a lua măsurile de rigoare. Suntem în proces de recuperare a sumelor. Pe de altă parte, am observat o creştere a consumului de medicamente punctual pe anumite domenii şi v-aş da un exemplu: acum o lună de zile, când au existat două serii a câte 50-70 de medici care plecau în vacanţă prin Tanzania, în excursii finanţate de firmele acestea de medicamente", a declarat Lucian Duţă.


Preşedintele CNAS a mai adăugat că 70% din creşterea bugetului Casei s-a cheltuit pentru consumul de medicamente scumpe, deşi au existat şi variante mult mai ieftine.


De asemenea, el a menţionat că în condiţiile  contractului-cadru din 2011 vor creşte veniturile medicilor de familie.


Lucian Duţă a sfătuit pacienţii al căror medic de familie nu a semnat contractul-cadru să meargă să se înscrie pe lista unui doctor care se află în relaţie contractuală cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.  


Medicii de familie se declară revoltaţi şi resping acuzaţiile acestuia. Medicii adaugă că o astfel de atitudine îi convinge şi mai mult să nu semneze contractul-cadru.


 



Autor:
Adriana Tudose
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
3 Iunie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza